Presentació Institucional

panoramica_vila

Benvinguts a Torroella de Montgrí i l’Estartit, l’essència de l’Empordà a la Costa Brava!

Benvinguts també a un municipi dinàmic, obert al món, i actiu. Un municipi amb energia que programa un munt de fires i esdeveniments per atraure visitants i promocionar el nostre teixit empresarial.

La tradició firal del municipi vé de lluny. La Fira de Sant Andreu data de l’any 1393, any en que quedà constituïda com a tal per privilegi reial. Aquesta fira es va mantenir única fins que en el segle XVIII es va sol·licitar que es repartís en diferents èpoques de l’any, estiu i hivern. És ja en la Torroella del segle XIX que van quedar instituïdes quatre fires anyals de bestiar, el 15 de maig (Sant Isidre), el 25 de Juliol (Sant Jaume), el 21 de setembre (Sant Mateo) i la del 30 de novembre (Sant Andreu), que ha estat la que s’ha consolidat amb el temps com la més important.

En els darrers anys, s’han anat creant diversos projectes de promoció, que fan del nostre municipi, un municipi punter en l’organització de fires i esdeveniments. El prestigiós Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, comparteix protagonisme amb altres fires que s’han anat conreant en els últims temps, com són la Fira de la Mediterrània, el Festival del Còmic, el Festival Internacional d’Imatge Submarina, la Fira de la Màgia o la Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes.

La web de fires i esdeveniments de Torroella de Montgrí i l’Estartit vol ser l’aparador de l’important dinamisme del municipi. Una finestra a Internet on s’hi concentri tota la informació i on tothom hi pugui trobar allò que busca, ja sigui els diferents programes de les activitats, els detalls de contacte, organització…

La construcció de l’Espai Ter és una mostra més d’aquesta aposta decidida per la projecció local. Un equipament al servei de la cultura, la música i la promoció econòmica, que afegeix un nou ingredient i un potencial de creixement  molt important al nostre municipi.

Estem al vostre servei i us esperem a les nostres fires!

Francesc Puig i Bagué
Regidor de Promoció Econòmica i Comerç