Festival del Còmic

Festival del Còmic,

comicB1_fires3

(19.02.16) L’ Ajuntament de Torroella de Montgrí ha pres la decisió que el Festival del Còmic de Torroella de Montgrí faci una aturada en el camí. No ha estat una decisió fàcil, però sí profundament meditada i valorada. Som conscients que, a les portes del seu desè aniversari, el festival era ja un espai de referència i de trobada de totes les persones i col·lectius diversos que formeu part d’aquest fantàstic: dibuixants, guionistes, editorials, distribuïdores, productores, col·leccionistes i lectors, entre d’altres.

Les anteriors edicions s’havien tancat amb un bon balanç de participació i d’assistència de públic, i gràcies a l’esforç de moltíssimes persones, havíem assolit els objectius que motivaven l’organització del festival. Per tot plegat, els motius pels quals hem pres la decisió estan més relacionats amb una reorientació de les accions de promoció i dinamització econòmica que promou l’Ajuntament, que no pas amb el funcionament propi del festival.

Tots som prou conscients del context econòmic en què ens trobem a nivell general, però també local. Per bé que el festival era una important acció de promoció i dinamització, hem valorat que el moment actual requereix d’un nou enfocament de les accions que portem a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica, amb l’objectiu d’incidir més directament sobre aspectes com la formació, l’ocupació i el suport a sectors estratègics de l’economia local.

Malauradament, l’Ajuntament no disposa de prou recursos per poder-ho portar tot a terme, sense que això impliqui un replantejament del conjunt d’actuacions municipals en curs. És en aquest context que s’ha pres la decisió de no donar continuïtat al Festival del Còmic.

Us agraïm, ben sincerament, tot l’esforç que heu dedicat, directament o indirectament, per ajudar-nos a fer realitat aquesta gran aventura. Gràcies a tots vosaltres i a les magnífiques estones que ens heu fet passar, el món del còmic, del col·leccionisme i de la ciència ficció continuarà estant estretament lligat al nom de Torroella de Montgrí.